torstai 31. tammikuuta 2008

Kämmekkäitä.

Yritän kuluttaa kerääntyneitä jämälankoja; tein siis muutamat kämmekkäät. Eräänä päivänä näin metrossa pikkutytöllä ihanan baskerin, jossa oli helmineuletta ja kuusi lettiä tasavälein. Harmaat kämmekkäät syntyivät tästä inspiroituneena. Ne on tehty Bergère de Francen Lima-langasta (80% villaa, 20% alpakkaa), silmukoita oli 28 ja puikot nro 3,5. Tykkään tuosta langasta ja siitä on kauniita, maanläheisiä värejäkin tarjolla. Letti vie 6 s ja sen molemmin puolin on 2 n. Vedenväriset (?) on tehty melkein samalla mallilla tuntemattomasta kaksinkertaisesta villalangasta, 25 s on niissä ja tuollainen tavallisempi palmikko. Ja vähän peukkuakin tein niihin, vaikka inhoan sitä...


Kämmekkäät sopivat kyllä ainakin tämän maan ilmastoon ihan kivasti (ja ovat tarpeen myös sisätiloissa...). Nuo sinisemmät taitavat kyllä lähteä lahjaksi Suomeen, toivottavasti niille löytyy sielläkin jotain käyttöä. Kirjoittaessahan ne ainakin toimivat?
Huomatkaahan muuten, että laitoin nuo tunnisteet tuohon sivuun näkyviin ja merkkasin niillä omat tekstini. Aattelin, että se helpottaa kovasti juttujen myöhempää hakemista (innostun välillä vähän kokeilemaan noita muokkausominaisuuksia muutenkin, sieltä löytyy vaikka mitä!).

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

näyttävätpä kivoilta! Montako kerrosta teit aina ennen kierroskerrosta? siis sitä kohtaa missä ne silmukat menevät ristiin..?(selitän) itsellänikin on aikeissa tekaista jotkin tuon tapaiset. :)

Laura Proust kirjoitti...

Kiitos! Luullakseni tein kolme kerrosta molemmissa kämmekkäissä aina palmikonkiertojen väliin.