perjantai 8. helmikuuta 2008

Välitöitä


Olen sutaissut muutaman pikaisen "välityön" paremman tekemisen/ajan puutteessa. Tämä pipo (jota esittelee oikean mallin puutteessa Ugly Dollimme Babo), on SPR:n neulontakampanjaan ja tehty tällä Tekstiiliteollisuuden ohjeella. Vihreä lanka on kaksinkertaista 7 veljestä ja musta Isoveljeä, neulottu kutosen sukkapuikoilla 60 silmukalla. Tämä on luullakseni sellaista 2-vuotiaan kokoa.

Lisäksi tein toisen Yhden kerän huivin, tällä kertaa täysin ohjeen mukaan mutta Isoveljestä. Tällainen siitä tuli. Parempi kuin 7 veljeksestä, mutta edelleen hitusen kapea. Pituutta sillä tosin on 2,25 m, joten se ylettyy hyvin kahdesti kaulan ympäri.















Lisäksi tein pari viikkoa sitten yhdelle kaverilleni korvaläppäpipon, joka onnistuikin (yhden purkamisen jälkeen) ihan mukavasti. Se oli myös kaksinkertaista 7 veljestä kutosen puikoilla, joten valmistui vinhaa vauhtia. Koetan saada siitä tänne jossain vaiheessa kuvan. Malli oli Novitan inspiroima, mutta sovellettu. Koko pipo oli sileää oikeaa. Aloitin korvaläpistä, jotka syntyivät näin: luo 4 s, neulo 1 krs oikein ja 1 krs nurin, lisää tämän jälkeen aina 1 s oikean kerroksen alussa ensimmäisen silmukan jälkeen ja 1 s kerroksen lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Neulo nurja krs normaalisti. Jatka, kunnes puikolla on 25 s. Neulo tämän jälkeen vielä 2 krs ilman lisäyksiä. Tee toinen läppä samoin. Luo läppien välin 12 s (pipon takaosa) ja 30 s (etuosa) ja yhdistä renkaaksi. Neulo pyörönä oikeaa, kunnes pipon korkeus (korvaläppiä lukuun ottamatta) on 20 cm. Silmukoi yläreuna kiinni. Kyseessä on siis "kissapipo" eli laatikko, jolla on korvaläpät. Tee lopuksi korvaläppien alareunaan letit. Tällä ohjeella pipon ympärysmitaksi tulee minun käsialallani noin 60 cm, kaverini aikoi vielä vuorittaa luomuksen.

Ei kommentteja: