torstai 28. helmikuuta 2008

Projekti alkaa.

Ongelma: neuleintoa olisi, mutta langat ovat rumia tai tavanomaisia enkä keksi niistä mitään järkevää puuhailtavaa. Onko ehdotuksia Seiskaveikkavarastolle (pari kerää luumua, pari valkoista, yksi joulunpunainen)? Muutaman puuttuvan tilkun voi vielä värkätä velipojan peittoon, mutta se ei nyt oikein inspiroi.

Laitoin intoa ruokkiakseni alulle projektin, joka on muhinut jo jonkin aikaa mielessä. Se on nimeltään Jarrett. Etsin tovin jos toisenkin Miikan toiveita vastaavaa neuletakkimallia, ja tässä se nyt on. Ihan sitä varten äidyin jo nettiostoksillekin, ja ostin tämän. Vielä pitäisi nettiostella vähän lankoja, kun en oikein uskalla lähteä soveltamaan liiemmin tuon lankapuolen kanssa... Jännittää jonkin verran, kun tässä nyt oikein valmistaudutaan valtavaan (?) projektiin - yleensähän mun neulomukset lähtevät aikalailla fiilispohjalta. Alan kuitenkin än yy tee nyt odottaa tuota ison meren takaa tilattua kirjaa. Siinä näytti olevan muutamia muitakin varsin mielenkiintoisia malleja!

6 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Toi näyttää kyllä ihan Miikalta. Se varmasti tykkää.

Itse oon neulonut jämälangoista villasukkia, lapasia ja patalappuja. Virkkasin eilen ajankuluksi (kun oikean työn lanka väliaikaisesti loppui) pari patalappua (niitä peruspyöreitä, joita ala-asteella tehtiin) ja niistä tuli aika kivoja.

MariaB kirjoitti...

Eri tyylikäs. Sopii varmasti Miikalle. Mä olen tehnyt jämälangoista kasan pipoja hyväntekeväisyyteen. Vaikka en tiedä tuleeko pipojen lähettäminen Pariisista Tampereelle ehkä liian kalliiksi.

Iirismaria kirjoitti...

Hei hienoa! Usko pois, se valmistu nopeammin kuin luuletkaan. Ja tuo kirja näyttää kivalta, samoin kun malli jota ajattelit. Minkä värisenä teet?

Jämälangoille pitäis juu keksiä niitä kohteita munkin. Mites apupupu?

Laura Proust kirjoitti...

Lähinnä jännittää tuossa se, että kuinka monta kertaa joutuu purkamaan ja tuskastumaan itseensä täysin... Mutta mallihan ei ihan kauhean vaikealta vaikuta (pitää tosin selvittää muutamia neulontatermejä englanniksi, kun en ole ennen tehnyt vääränkielisellä ohjeella).

Harmaa olisi Miikan tilausväri, päätynen siihen. Täällä on ensi viikonloppuna käsityömessut, ja yritän sieltä metsästää tuota rowanin lankaa, niin ei tarttisi tilailemaan lähteä. Katsotaan löytyykö!

Apupupu vois olla kyllä ihan harkinnanarvoinen lankojenkulutuskohde. Jotenkin en saa itseäni motivoitua tekemään pipoja ja sukkia, joiden väreistä en oikein välittäisi... (ja 7veikka on kyllä alkanut tuntua ihan vihoviimeiseltä langalta - olen kyllästynyt!)

Iirismaria kirjoitti...

Joo, purkaminen on sellaista tekemistä, johon munkin hermo meinaa olla liian lyhyt. Mut parempi se on kun ne työt jotka ei sit kuitenkaan oikein ole mieleisiä. Isän piposta just tuli liian matala, kismitti purkaa kavennus, mutta asiaa auttoi kun laitoin työn hetkeksi pois ja tein muita. Eilen avasin ja tein uudestaan ja meni ihan ilman isompia kismityksiä.

Aloin kirjoittaa sulle kommenttia, koska oli jotain asiaa, mutta nythän on käynyt niin että asia unohtui ja kommentti meni ihan rupatteluksi. No ainakin voin kertoa, että laitoin kun laitoinkin itseni myös Ravelryn jonoon nyt sitten kuitenkin...

Palaan asiaan kun muistan asian...

Iirismaria kirjoitti...

Muistin asian Laura! Mun piti sanoa, että käypä päivittämässä tänne: www.lankaostoksilla.blogspot.com Pariisin lankakaupat joutessasi! Musta se on kiva idea.

Eilen omppiksessa suunniteltiin neulematkaan Viroon, voitais tehdä joku päiviä kunhan säkin sieltä kotoudut!

Milloin saadaa nähdä kuvia siitä kuuluisasta talvihääratkaisusta valmiina ja tositoimissa?