tiistai 4. maaliskuuta 2008

Jääprinsessan huivi.

Teen heti työtä käskettyä ja esittelen tämän vastauksen taannoiseen juhlapukukriisiini. Lopulta päädyin siis valikoimaan varastoistani varsin kesäisen vaaleanpunaisen prinsessaunelman. Päätin tehdä siitä jääprinsessa-tyyppisen talvipuvun harmaan mohairhuivin avulla :) Tulos on tässä, valitettavan huonona kuvana, kun tietenkään juuri MINUN pukuani ei tullut asianmukaisesti kuvattua. Mutta olin itse tyytyväinen!

Lankana oli varsin miellyttävä, vaikkakin puolimuovinen (opin, että courtelle tarkoittaa akryylia) kid mohair, jonka merkin olen nyt väliaikaisesti unohtanut - se on joku ihan tuttu, Menitasta (aargh miten hatara pää, ja vyötteet Suomessa!). Menekki oli lähes kolme kerää, siis noin 140g, ja puikot neloset. Neule on siis ihan perussileää, mutta jokaisen kerroksen alussa ja lopussa on kaksi ainaoikeaa silmukkaa rullautumisen ehkäisemiseksi (mahtaakohan sillä olla vaikutusta, kun huivi on sen verran leveä...). Muutama kerros huivin alusta ja lopusta on nin ikään ainaoikeaa, joka on taitettu nurjalle puolelle. Aikaa meni suunnilleen tasan kaksi viikkoa, melkein joka päivä hiukan neuloen.

Nyt on muuten ensimmäiset nettilankaostokset tehty. Täältä. Jännittää.

2 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Kylläpä siitä tuli kaunis. Yksinkertainen on yleensä paras ratkaisu.

Nyt voidaankin sitten jo ajoissa alkaa yhdessä panikoimaan Iirismarian häihin huivi/boleroratkaisuja ;)

Iirismaria kirjoitti...

Hei se on tosi hieno! Mikä tuo kiinnityssysteemi on? Onpa tosiaan onnistunut yksinkertainen ratkaisu. Saitko kommenteja häissä?

Mun häissä toivottavasti olis edes vähän lämmin. Mäkin alan panikoida, koska en haluis hääpuvun kanssa mitään huivia, jota pitää koko ajan pidellä. Eli todennäköisesti sit vaan palelen ja toivon että on yli kymmenen astetta ;)

Mahtava lumimyrsky ulkona, varsinkin kun sitä katselee täältä sisältä. Tänä vuonna on ollut niin vähän talvea, ettei siihen edes ole ehtinyt kyllästyä. Yleensä maaliskuussa tulevat lumivyöryt on lähinnä yököttänyt. Nyt on aika somaa.