perjantai 11. tammikuuta 2008

Juhlapukukriisi.

Tiedättekö sen ongelman, kun tulossa on talviset juhlat (=häät), ja mekkoja olisi, mutta kaikki ovat spagettiolkaimisia. Sitten aletaan epätoivon vimmalla kiertää kauppoja ja etsiä jotain lämmintä ja hartiat peittävää asiaa sen asusteeksi; ei löydetä mitään kovin miellyttävää; päädytään rötkäleeseen neuletakkiin, joka ei oikeastaan sovi tyyliin ja pilaa tehokkaasti koko asukokonaisuuden.
No, minulle tämä ongelma on varsin tuttu (ja toistuu yleensä myös kesäjuhlissa, joihin sentään voi kohtuullisella vaivalla löytää jonkun kepeän huivin), ja nyt se on taas edessä. Olen helmikuisissa häissä peräti kaasona - ja koska siinä tehtävässä on kai pakko seisoa siellä kirkon etuosassa, niin olisi kiva ettei puku olisi ihan kelvoton. Mieleeni tuli sellainen, että olisipa tavallaan tosi hauska keksiä jokin yksinkertainen (ja suhteellisen nopeasti) neulottu asia, joka lämmittäisi ja peittäisi olkapäät. Mutta minkälainen se olisi? Oletteko koskaan miettineet tätä kysymystä? Hyviä ideoita otetaan ilolla vastaan. Ja jos jollain on jotakin mainioita vähän sellaiseen hailakan kullanväriseen tahi herttaisen vaaleanpunaiseen pukuun sopivia talvisia yläosia, lainaan mielelläni...

4 kommenttia:

MariaB kirjoitti...

Juu, tuttu ongelma. Eiks Ilonalla ollut just bolero työn alla tiistaina? Sopisko se sopivan värisenä?

Iirismaria kirjoitti...

Tuttu juttu, mutta mitään patenttiratkaisua ei ole olemassa. Novitan joulunumerossa oli aika kamalia keeppejä kultalangoista...vaikka voi niistä ideoita saada? Kävin sattumalta lukemassa Neulovan nartun blogia, jossa kirjoittajalla oli sama ongelma! Oli päätynyt yhteen keeppiin, käy katsomassa!
Ongelma on tietysti joo mistä saadaan kivan boleron/keepin ohje...

Ilona kirjoitti...

Kärsin samasta ongelmasta, minkä takia virkkaan sitä boleroa :) Häät on ensi viikon lauantaina ja mekko olkaimeton. Tällä hetkellä lanka loppu, mutta lähes valmista on tullut. Malli on HYVIN yksinkertainen ja jälleen Stitch 'n' Bitchistä. En ole vielä varma, tuleeko siitä kiva. Voi olla, että lisäsin liikaakin silmukoita, koska virkkaan ohuemmalla langalla. Ostin hätäpäissäni jo polttareihin uuden mustan villatakin (vanha on törkyisen kulahtanut), jonka laitan häihinkin, jos bolerosta tulee huono...

Laura Proust kirjoitti...

Laita hei Ilona kuva! Olisi kiva nähdä millaista teet. Tuo kirja kuulostaa tosi pätevältä.
Minä sen sijaan löysin uuden lankakaupan ja ostin sieltä elämäni kalleinta lankaa - ohuenohutta kid mohairia 9,20e/25g!!! - pähkäiltyäni myyjättären kanssa ongelmaani tovin jos toisenkin (hyvä ranskantunti). Langasta on tulossa tällä hetkellä jokin suorakaide isoilla puikoilla; ehkä siitä lopulta muotoutuu jokin huivihenkinen tai hihat... Yhtä kaikki, lankaa on onneksi jo siinä 25 grammassa 215 m, ja tollee harvaan neulottuna se näyttää musta hirmuisen viehkolta. En halunnut mitään pitsikuvioita, kun pääasia on se mekko kuitenkin, jossa jo on oman kirjailunsa. Saa nähdä, mitä tästä tulee.