lauantai 19. tammikuuta 2008

Lisää lahjoja.


Mutta ei joululahjoja kuitenkaan. Tein kummitädille 50-vuotislahjaksi lopulta kaulahuivin suunnilleen Ullan Pumpulihuivin ohjeella. Tosi helppo. Käytin siihen 50 g Filatura di crosan Multicoloria (60% mohairia, 40% akryyliä) ja puikkoja nro 4. Silmukoita oli ihan ohjeen mukaan.

Sitten sain lopulta hankittua juuri sopivanlaista lankaa häälahjatorkkupeittoon, ja se valmistuikin kahdeksikon puikoilla nopeasti. Halusin yksinkertaisen, joten tein peiton yhdestä kaistaleesta ja kokonaan helmineuletta. Oli vain kaksi ongelmaa: ostin alkujaan 1,1kg lankaa, jonka tajusin heti riittämättömäksi määräksi. Kun palasin kauppaan, jäljellä oli enää 200g, joten lopulta peittoon tuli 1,3kg lankaa, mutta olisi voinut tulla enemmän. Se on sellainen kaistale siis, leveys 65 cm ja pituus 170 cm. Ehkä sitä saisi pesemällä suurennettua (venyy valtavasti), mutta en tiedä uskallanko ryhtyä puuhaan. Toinen ongelma oli se, että päättelin kerien päät tyhmästi, ja ne näkyvät peitossa. Jostain syystä tulin vainoharhaiseksi ja solmin kerien päät aina yhteen (onneksi sentään melkein aina reunassa), mutta en jotenkin ajatellut (enkä näköjään huomannutkaan) että noin paksussa langassa se näkyy liikaa. En jaksa kuitenkaan tehdä koko peittoa uudestaan, ja yritän ajatella että käsityön jälki saa näkyä. Kyllä siitä kuitenkin tuli melkolailla sellainen, kuin halusin.

1 kommentti:

Ilona kirjoitti...

Onpa ihquja! Mä en keksinyt mitään mitä oisin voinut itse tehdä häälahjaksi, joten tyydyin ostamaan puoliksi lahjalistalta ja puoliksi omasta päästä. Toi torkkupeitto on kyllä tosi hyvä idea. Varmasti tykkäävät.