Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai leivontaan tarkoitettua Oivariinia
15 g hiivaa
1 dl maitoa
Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, ja sekoita maito sitten jauhojen ja rasvan joukkoon. Anna taikinan kohota sen aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte:
1 rkl voita/öljyä
400 g porkkanaraastetta (tai mitä kaapista löytyy)
2 dl kasvislientä
250 g Koskenlaskija-juustoa, viherpippuria ja/tai muuta makua (vähän vähempikin määrä riittää ja pelkästä viherpippurijuustosta tulee tosi pippurinen maku)
1–2 murskattua valkosipulinkynttä
mustapippuria
1 dl silputtua persiljaa
Sulata rasva pannulla ja kuullota porkkanaraastetta hetki. Sekoita joukkoon kasvisliemi ja sulata lopuksi seokseen juusto. Lisää mausteet.
Leivo taikinasta tanko, leikkaa se 12 osaan ja painele palat muffinivuokiin. Lisää täyte.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tein äsken vielä uuden annoksen, kun J toi mökkireissulta vihanneksia ja sulatejuustoakin oli jäänyt yli. Toimi hyvin myös purjolla, punasipulilla ja paprikalla sekä maustamattomalla (10 %) sulatejuustolla. Panin makua antamaan ekstravalkosipulia ja toisen kasvisliemikuution.
Maria B, oon pahoillani, mutta en löydä enää sitä lupaamaani linkkiä :( Koetan kattoa vielä, jos se tulisi jostain vastaan.
2 kommenttia:
Hyvä! Nää oli hyviä. Tää tekee.
Hei, mukavan kuuloinen resepti. Tuota pohjaohjetta mietiskelin vielä.. En ole aiemmin tehnyt tuollaista. Oliko mielestäsi hyvä pohja, oliko rapea vai pehmeä? Maukas?
Mietin että sopisiko tähän ohuempi peruspiirakkapohja, juustoraasteripauksella tai perunasosejauhepohjainen versio.. mitä luulet? :)
Kiitos ja anteeksi kysymystulva. ;)
Lotta
Lähetä kommentti