keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Aaltohuivi

Tämä huivi syntyi Dropsin ohjeella luonnonvalkoisesta Woolista ja Rose Mohairista. Lisäsin pituuteen yhden mallikerran ja jätin leveyden vähän ohjetta kapeammaksi. Reunavirkkauksia en tehnyt, koska ne oli musta jotenkin ällöt. En olisi varmasti koko huiviin vilkaissutkaan, jollen olisi bongannut sitä Mohairmetsästä juuri tuolla lailla ilman reunavirkkauksia.


Ostin sen kummemmin ajattelematta molempia lankoja 3 kerää. Woolia meni 2,5 kerää ja mohairia alle 2... Pitää siis keksiä jotain mohairista tikutettavaa. Oli mukava neuloa (kutosilla pistelin menemään, seiskat ois varmaan olleet vielä paremmat) ja valmistui nopeasti. Pingotuksen jälkeen pituus oli jonkin verran enemmän kuin minulta löytyy eli ehkä 170 cm. Tämä menee lahjaksi sille ihanalle ystävälleni, jonka ihanaan asuntoon saamme muuttaa vuodeksi. Toivottavasti tykkää.

Vähäsen kävin Menitassa tänään hakemassa joululahjalankoja, kun olin siinä lähettyvillä. Tai ainakin niin kun samalla suunnalla. Aion tutustua Sandnesin Alfaan ja katsoa, millainen Mohairmetsän Kimallepiposta tulee (tosin ilman kimalletta).

4 kommenttia:

MariaB kirjoitti...

Kaunis!

Laura Proust kirjoitti...

Huivi näyttää hienolta! Varmaan sopii kaulaankin mainiosti. Olitpa nopea!
Mohairmetsän pipomalli on kiva. Tuskin siinä voi pahasti epäonnistuakaan...

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Mahtavia töitä täällä! Löysin sivulta linkin amigurumien tekoon, joista innostuin kovasti. Ainoa ongelma on etten ymmärrä tuota ompelusanastoa englanniksi, voisiko joku auttaa minua niiden suomentamisessa? Ota yhteyttä: jenni_peltoniemi@luukku.com
Toivon että voit auttaa!
-Jenni

Ilona kirjoitti...

Mukavaa, että kävit. Marjutilta löytyy en-su sanastot, joiden avulla olen ainakin itse pärjännyt. Neuleille on omansa http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml ja virkkaukselle omansa http://www.katajala.net/marjut/neuleet/virkkaussanasto.shtml. Lisäksi sivuilla on linkkejä muihin sanastoihin.