keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Hiirimyssy

Tikutin tässä pikana kaverin vauvalle peruskypärämyssyn hyväksi havaitulla siksak-mallilla. Tämän kerran speksit olivat 31 s (ihan siksi, kun luulin luoneeni 30, mutta ilmeisesti tein noviisin mokan eli alotin laskemaan ykkösestä enkä kakkosesta) 15 krs ja 9 krs otsalle. Halusin tähän ehdottomasti korvat (mulla on ehkä joku fiksaatio korvista lastenvaatteissa) ja virkkasin ne täältä löytyneellä ohjeella. Solmiamisnauhat ovat icordia.


Malliksi pääsi tällä kertaa karhuherramme, kun ei noita kersoja ole omasta takaa. Lanka on valmistujaislahjaksi saamaani Novitan Annaa (100 % villaa), jonka valmistus on lopetettu varmaan jo vuuuuuuosia sitten.

PS. Kirjotteleekohan tänne kohta enää kukaan muu kuin minä, kun kaikki perustaa vaan omia blogeja *tekosnif* Saiskohan ton Mimmin ylipuhuttua alottamaan viimein?

2 kommenttia:

Laura Proust kirjoitti...

Söpö! Tuo ohje lienee monessa paikassa hyväksi todettu, mutta mistä löytyisivät yhtä hyvät vaihtoehdot? En jaksa oikein enää neuloa ihan perussiksakpipoja. Johtuu kyllä myös siitä, että mun tiheys heittelehtii aina kovasti, ja tuon pipon koko on todennettavissa vasta siinä saumoja ommellessa. Yritin tehdä keväällä Ranskan-naapurinpojalle (1,5v.) tuollaisen, mutta ekasta yrityksestä tuli jättimäinen, tokasta taas vauvakokoinen. Lopulta neuloin slipoverin.

Ilona kirjoitti...

Vaihtoehtoista mallia ei ole antaa, mutta perusvauvankokoinen tulee, kun siksakin leveys on n. 10 cm ja koko hommelin pituus n.32 cm. Keskoselle sain joskus ohjeet 9 cm ja alle 30 cm. Siitähän voi sitte laskeskella, miten pitkä yhden siksakin osasen kuuluisi aina olla.

Mut lasten pään kokoa on musta mahdoton arvioida. Muu ei ole varmaa kuin että se on iso :)