sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Kaulaliinoja

Tässä taas muutama joululahja. Tuo ruskea on siskoni miehelle, Novita Mamboa ihan *3 o, 3 n* menetelmällä. Neljä kerää meni. Neuloin kutosen puikoilla, vaikka kaseja suositeltiin, ja ihan hyvä tuli, vaikka käsialani usein onkin kohtuullisen kireä. Mambo on kyllä oikein miellyttävä materiaali, tuntuu puuvillamaiselta, vaikka on 70 % villaa. Kova kutina olisi tehdä vihreästä (ihanan sävyisestä!) Mambosta itselle jotain.

Punainen kaulaliina on yhdelle kaverilleni, ohje on Stitch 'n Bitch -virkkauskirjasta, tosin hiukan muokattuna. Rohkenen epäillä, että kirjan suomentajat eivät ole kokeilleet kaikkia ohjeita itse antaessaan langoille suomalaisia vastineita. Tässä ei ainakaan pituus- ja leveysmitat täsmänneet, vaikka tein tämän aivan ohjeen mukaan 7 veljeksestä virkkuukoukulla nro 5. Edit: itse asiassa ohjeessa onkin näköjään suurempi koukku, mutta Ihan Itsessä on kyllä valiteltu samaa ongelmaa, että kaulaliinasta tulee paljon ohjeen mittoja pienempi... Niinpä lisäsin väliin (tämä on siis virkattu pituussuunnassa) kaksi kerrosta lisää pylväitä, kun tekeleestä olisi muuten tullut ihan ruippana. Siltikin uskon, että kerästä tulisi vielä toinen mokoma. Ohje on kuitenkin tosi simppeli: pylväitä ja simpukoita vain. Tämä valmistui yhdessä illassa eli suosittelen, jos tarvitsee vaikka kiireellä tehdä jokin lahja. Paksummasta langasta voisi tulla mukavampi ja ei tarvitsisi tehdä keskellä kuin kolme pylvästä, kuten ohjeessa oikeasti on.

3 kommenttia:

Laura Proust kirjoitti...

Olisin kiinnostunut simpukan olemuksesta: siis mikä se on? Nuo molemmat huivit näyttävät kivoilta, ja jälkimmäisestä jonkinlainen versio voisi sopia kummitädilleni - se täyttää 50 helmikuussa ja ajattelin värkätä jotain.
Näissä blogeissa ei ikinä ole kirjojen ohjeita, mutta toisaalta ruokablogeissa kyllä lainataan kalliiden kirjojenkin resettejä ihan suoraan. Mikä tässä on takana?

Ilona kirjoitti...

Kyllä kai ohjeen saa laittaa, jos vaan kertoo mistä se on. Mutta simpukka on siis viisi pylvästä samaan silmukkaan. Eli tässä mallissa vain luodaan aluksi niin pitkä ketjusilmukkaketju kuin halutaan kaulaliinan pituudeksi halutaan (kannattaa käyttää isompaa koukkua siihen), sitten tehdään pylväitä niin monta kerrosta kuin halutaan ja sitten lopuksi simpukoita ympäri (*1 s väliä, 5 p samaan silmukkaan, 1 s väliä, ps*). Näin yksinkertaista se on!

Iirismaria kirjoitti...

Musta tuntuu että ohjeettomuus saattaa johtua (ainakin mun kohdalla) ihan laiskuudesta...Ilona, huivit on tosi hienot, toi simpukkamallinen vois olla kiva ihan sellaisena asusteena.