tiistai 23. lokakuuta 2007

Pariisin tuotantoa.


Minäkin pistän nyt töpinäksi. Vihdoin sain kuvattua nämä täällä tekemäni jutut. Ekana tein pitsipipon omaan käyttöön, kun en oikeastaan ottanut mitään talvivarusteita mukaan. Se piti tehdä valkoisesta Nallesta, koska se oli ainoa kerä, jonka otin mukaan (mikä kauhea lankapuute!). Puikot oli 3,5, varmaan mulle vähän liian paksut tähän lankaan.
Seuraavaksi tein pipolle kaveriksi kaulahuivin, edelleen valkoisesta nallesta, koska en saanut käytyä muutakaan ostamassa. Koska olen kärsimätön, ajattelin että paksut puikot takaavat pitsimäisen efektin. Ja kyllähän se suunnilleen niin menikin... Puikot olivat ehkä kokoa 6 (tms.) ja neule on sileää. Väliin tein typeriä reikäkerroksia, ne eivät onneksi näy juurikaan kuvassa.
Blogeissa ei yleensä näy omia kuvia, joten tämä on nyt sitten kai tosi mautonta - pahoittelen! Jatkan seuraavassa postauksessa tätä Pariisin tuotannon esittelyä...
Tässä vielä jokin ohjeen tapainen tuohon pipoon, kun MariaB sitä kyseli:


Pitsinen pipo valkoisesta Nallesta

Koko: minulle sopiva
Lanka: Nalle valkoinen, vajaa puoli kerää
Puikot: 3,5
alussa 78 silmukkaa, neulottu pyörönä

Näin tein:
Neuloin 12 kerrosta 3 o 3 n -joustinneuletta, jonka jälkeen lisäsin yhdellä oikein neulotulla kerroksella joitakin silmukoita, jotta pitsiosuus ei olisi joustinta kireämpi.
Sitten vaan pitsiä: *3o, langankierto, 2o yhteen*, toistin tätä kerroksen loppuun.
Väliin tein 3 kerrosta sileää neuletta, sitten taas reikäkerroksen. Sovelsin pitsin aloitussilmukkojen määrää aina siten, etteivät reiät satu joka kerroksella ihan samaan kohtaan.
Kavensin melko vauhdikkaasti sitten, kun tuntui sopivalta. Jatkoin pitsiä kuitenkin loppuun asti, kun minusta sileä päälaki olisi näyttänyt tyhmältä. Päättelin, kun jäjellä oli 10 silmukkaa.
Tässä pipossa on paljon reikiä, joten (minusta) ei ole niin tarkkaa, kuinka täsmällisen tasaisesti ne ovat; kavennusten ohessa ihan tasaista rytmiä on vaikea pitää yllä.

Ei kommentteja: