keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Joululahja 1.

Joululahjaksi tämän ainakin ajattelin, natolleni, tunnettehan sanan? Kyseessä on siis kaulahuivi, johon päätin tehdä jonkinlaista laiskan naisen pitsiä - siis ainaoikeaa puikkokokoa suunnilleen tasaisin välein vaihtelemalla. Näin muodostui eräänlaisia raitoja. Ihan mukavan näköisiä mielestäni, joskin melko boheemeja - käsialan epätasaisuus näkyy tässä työssä mainiosti. Huivi on kuitenkin kauniin värinen ja kokovillainen eli lämmin, joten kyllä se taitaa pakettiin päätyä.

4 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Oletpas ollut ahkera! Vau. *mykistynyttä ihailua* Ja ei ole mautonta näyttää omaa naamaansa (meistä on ainakin ihan kiva nähdä sitä, kun ei livenä päästä näkemään). Ihanan värinen tuo sininen kaulaliina. Jemmasin itselleni tuon väristä Novitan Jengaa, kun bongasin alesta kesän lopulla ja ajattelin siitä kaulaliinaa itselleni. Ehkä sitten joulun jälkeen... J:llekin pitäisi ehkä tehdä uusi, kun viimevuotinen Ainosta tehty on jo nukkaantunut (ei ihme, ettei sitä enää myydä).

Ja siis natohan oli kai naispuolinen kyty, vai miten? Ja mitähän ne tarkoittikaan? Käly on niinku naispuolinen lanko, mutta... Oisko nato sit jonku sisko? Sellanen fiilis ois täälläpäin :)

MariaB kirjoitti...

Juu, sä oot ollut tosi ahkera. Ja sovit oikein hyvin malliksi:) Kivan näköinen toi valkoinen pipo. Minkäslaisella ohjeella olet sen tehnyt?

Laura Proust kirjoitti...

Kiitos, Maria. Lisäsin jotakin ohjeen tapaista tuon kuvan yhteyteen. Kovin monimutkainen teos tuo pipo(kaan) ei ole...

Iirismaria kirjoitti...

Ihanaa ioli lukea blogia toissa päivänä, kun yhtäkkiä oli vaikka mitä uutta! Ja Laura, olet täydellinen neulemalli!
Lauran valkoinen pipo ja kaulaliinasetti oli tosi tosi kivan näköinen. Mäkin olen suunnitellut, että pitäis kutos uus pipo, mutta ehkä joulun jälkeen, kun saan kaikki jouluprojektit valmiiksi.
Eilen Reilun kaupan tähdessä muuten myyjätyttö ihastui mun vanhaan pipoon, siihen harmaaseen, jossa on halkio takana. Kysyi, olenko tehnyt itse ja sanoi että hyvä idea, taidan matkia! Siitä vaan, my honour :)
Langoista ja tekokuiduista muuten sen verran, että neuleguruni mummo on aina sanonut, että langassa pitää olla joku pieni prossa noin 20 tekokuitua, niin se on kestävämpi mutta vielä pehmeä eikä nukkaannu niin. No tämähän pätee lähinnä sukkiin, joissa kulutus on kovaa. Villapaitaa tuskin tulee kulutettua niin paljon että se ois ongelma. Seiskaveikassa on 25 prossaa tekokuitua esim. Toisaalta, kun on hetken tehnyt täysvillaa ja siirtyy seiskaveikkaan niin se musta kyllä tuntuu vähnä muoviselta.
No niin, G haluaa siivota (!), pakko lopettaa...