torstai 13. joulukuuta 2007

Sukkia.

Velipojalla ja minulla on uskoakseni samanlainen kiintymys villasukkiin. En kuitenkaan halunnut tehdä lahjaksi ihan perinteisiä sukkia, ja koska ihastuin ei-kuulemma-niin-kestävään lankaan (Bergere de Francen Lima, 80%villaa, 20% alpakkaa), päätin tehdä unisukat. Koska erinäisillä palstoilla putkisukat todettiin parhaiksi nukkumiseen, tein sellaiset, ekaa kertaa elämässäni. Siispä spiraalijoustinta peliin: 3o, 3n ja viiden kerroksen jälkeen aina siirryin yhden silmukan eteenpäin. Pyrin tekemään sukista napakat (Miikan jalalla mitaten), joten ekan liian ison yrityksen jälkeen niihin tuli 48 s puikoilla 3,5 (uskoisin, että lanka on aikalailla Seiskaveikan paksuista). Koska kantapäätä ei ole, sukat voi laittaa jalkaan miten päin tahansa. Kokonaismittaa niille tuli noin 41 cm.



Tein myös toiset Kerttuni, jotka menevät täällä hyväksi ystäväksi muodostuneelle saksalaistytölle. Ryhdyin oikein kikkailemaan, ja tein näihin sukkiin elämäni enimmäisen tiimalasikantapään, josta tuli mainioilla ohjeilla mielestäni paljon kauniimpi kuin siitä perinteisestä, jollaisen olen tottunut tekemään - olisiko sen nyt sitten saksalainen vai hollantilainen. Huomasin, että Ullassa on mukavasti neuvottu erilaisia kantapäävaihtoehtoja.

Ja sitten vielä yksi idea, joka on hautunut mielessäni. Haluaisin neuloa häälahjan hyvälle ystävälleni, joka menee helmikuussa naimisiin, ja melkein jo tässä eräänä päivänä päädyin sellaiseen klassisen yksinkertaiseen torkkupeittoon. Paksusta luonnonvalkoisesta villalangasta... Mutta millainen neule olisi yksinkertaista mutta näyttävää? Vähän pohdin helmineuletta (joojoo!); se voisi ehkä näyttää hyvältä paksulla langalla. Onko teillä jotain mainioita ideoita? Löydin yhden sivustonkin, jossa neuvotaan erilaisia neuloksia, mutta useat niistä olivat kyllä vähän rumia.

3 kommenttia:

Iirismaria kirjoitti...

Hienoja juttuja olet tehnyt Laura!

Helmineuletta? Okei okei, uskotaan :) Mutta uskon joo, että siitä vois tulla kiva paksulla langalla kudottuna, ,kiva elävä pinta. Ajattelitko tehdä paloista vai yhtenä isona palana? Ajattelin näet että jos teet paloista niin voithan tehdä ihan sileää jokatoisen ja helmeä jokatoisen? Idea vaan...Miten pikkuveikan neliöt sujuu?

Laura Proust kirjoitti...

Olen vähän edennyt peitossa; valitsin kuin valitsinkin helmineuleen, ja se on minusta mainion näköistä! Täytyypä laittaa kuva...

uhoava gnu kirjoitti...

Kiitos kommentista, tulin nyt kurkkaamaan niitä kansainvälisiä Kerttuja ;) Oliskos se Gretl vai miten saksaksi..?