maanantai 12. toukokuuta 2008

Kesätopin alkua

Nyt on eka kerä Muskatia neulottu eli etukappaleesta n. 1/3 valmiina. Aloitin tämän tosiaan viimeksi ompeluseurassa vitosen pyöröllä ja totesin siitä tulevan liian löysää. Muutenkin alun sileä osuus näytti epätasaiselta, mikä taisi johtua siitä, että joka 3. s on kierretty enkä ole niissä kauhean kokenut (nurjalla etenkään). Purin aikaansaannokseni tapaamisen lopuksi ja kyllästyin pariksi viikoksi koko toppiin. Sitten aloitin uudelleen suosituspuikoilla eli nro:lla 4,5. Alareunaan tein 4 krs ainaoikeaa, koska mallikuvassa reuna näyttää käpristyvän.

Nyt tästä sitten tuli ihan ok, kuvassa kohokuvio ei tosin näy kauhean hyvin, koska on niin kasassa. Työ etenee entistä paremmin, kun lainasin äidiltä bambupuikot. Metallisilla nurjat kierrot olivat aika tuskaisia, koska neulon oikealla kireämpää kuin nurjalla ja metalli liukuu ikävästi. Bambussa on parempi pito.


Pohdin ennen aloittamista, että miten ihmeessä toppi voi istua, kun on malliltaan ylöspäin levenevä. Ei siis tiimalasinmallinen kuten ihmisen kroppa (ohjeen kuvassa oleva malli on kokoa 34, joten sen päällä nyt varmaan kaikki näyttää hyvältä). Luulen selityksen ehkä piilevän siinä, että kohokuvio tehdään nurjilla silmukoilla, jolloin oikeastaan muodostuu joustinta. Asiahan selviää sitten, kun työ valmistuu... Saa nähdä jääkö nurkkiin lojumaan.

1 kommentti:

Iirismaria kirjoitti...

Tuohan näytää kivalta! Kiinnostuksella odotan millainen siitä tulee.Eikä sitä kannata kaapin nurkkaan jättää missään tapauksessa. Myyt kovalla hinnalla netissä jos ei miellytä ;)