torstai 24. huhtikuuta 2008

Virkattu lasten toppi

Kerrassaan nopeasti (edelliseen työhön verrattuna) valmistui tämä virkattu toppi 6-vuotislahjaksi. Se, kuten lahjansaajan siskolle menevä mekkokin, näyttää minusta kovin pieneltä, mutta on kyllä täysin ohjeen mittojen mukainen. Kai se on uskottava, että lapset on laihoja :) Ihmettelen silti, miten toppi ohjeen mukaan tehtynä mahtuu kellekään, koska pääntie on tosi pieni. Itse suurensin sitä aika huomattavasti ja näyttää silti aika pieneltä. Kersoillahan on tunnetusti tosi iso pää.

Malli: Drops Design, lanka: Novita Tennessee, koukku: nro 4

Kuvassa ei näy kovin hyvin etukappaleen simpukkakuvio, klikkaamalla suuremmaksi se erottuu ehkä hitusen paremmin. Muuten toppi onkin pelkkää pylvästä. Valitettavasti meillä ei taaskaan ollut mitään tai ketään sopivaa mallinukkea esittelemään vaatetta.

Tässä taas langat seuraavaa projektiani varten, joka on tämä toppi. Valitsin jopa saman värin kuin ohjeessa :) Väri on itse asiassa vähän oliivisempi kuin kuvassa näyttää, ei siis ihan noin vaalea. Langat on kuvattu tosi taiteellisesti Elyséen vieressä, koska aloitimme tänään päivän "samppanja-aamiaisella" todettuamme, että viikonloppuna siihen ei ole aikaa.

3 kommenttia:

Laura Proust kirjoitti...

Langat näyttävät lupaavilta! En tajunnutkaan aiemmin, että tuo Muskat on garnstudion lanka.
Paljonko muuten tuohon kivaan lapsitoppiin upposi tennesseetä?

Ilona kirjoitti...

Sitä meni noin 1,5 kerää. Vaikea sanoa mitenkään ihan tarkasti, kun jäljelle jäänyt kerä on aloitettu sisältä, eikä ole vaakaa. Alun perinhän ohje on Safranille, jota menisi 150 g ja jotain samaa luokkaa siis meni Tennesseetäkin.

Iirismaria kirjoitti...

Hei kiva malli tuo lasten toppi. Mäkin haluan lähistölle lapsia, jotka voin hukuttaa neuleisiin!
Ihana ajatus tuo shampanja-aamiainen. Kokeilisin heti meillä kotona, mutkun poika on sen verran aamu-unista lajia, ettei siitä kyllä tulis mitään :( Lucky you!