sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Ompeluseurailua Pariisissa.

Pariisin jäsen ilmoittautuu. Olin tänään rohkea ja otin osaa sisartoimintaamme pariisilaisessa kirjakaupassa. Siellä oli mukavia ihmisiä, jotka juttelivat minulle huolimatta siitä, että ranskan sönkötyksestäni varmaan saa vain vaivoin selvää... Pääosin porukka oli keskeisesti vanhempaa kuin meidän korvaamattomassa seurueessamme, mutta joitakin nuoriakin oli mukana. Ja yksi alkuperäisesti australialainen, jonka kanssa sai puhua englantia (helpotus!).

Aloitin hätäpäissäni pitsisen pipon tekemisen niistä vähistä langoista, joita mulla on mukana, jotta kehtasin mennä kerhoilemaan. Seurueessa olikin mahdottoman taitavaa väkeä, joista yksi ja toinen oli tehnyt monimutkaisia pitsejä sisältäviä huiveja ja sen sellaisia. Kaikki intoilivat japanilaisista neulelehdistä, joita minunkin käteeni lykättiin; arvatkaa vaan, jaksanko alkaa selvittää niiden sinänsä kauniiden ohjeiden yksityiskohtaista sisältöä... Miten teillä menee, joko olette aloittaneet syyskauden?

2 kommenttia:

Iirismaria kirjoitti...

Jee! Kiva kuulla susta ja aivan mahtavaa että uskaltauduit neulomaan vieraalla kielellä, olet urhea :) Kutoiko ne kummallisesti?
Aloitimme syyskauden luonani. Yksi pitkä projekti läheni loppuaan kunmpitsihuiviin virkattiin vikat puolikkaat. Me jo luultiin, että se on valmis, mutta mitä vielä, urhea I aikoo virkata vielä useita kerroksia koko huivin ympäri ja vielä vaikka mitä hapsuvirityksiä, vau! Maria B kutoi ihanaa pitsihuiviä voittamastaan angoralangasta, Mimmillä oli pipoprojekti ja minä kudoin iänikuisia kilpailusukkiani. Alkaa olla loppukirin aika...No menen viikonlopuksi vanhemmille, siellä on aikaa tehdä molemmille kilpasukille kaverit. Ei ne taida huolia yksinäisiä?

Laura Proust kirjoitti...

Ooh, sulla on siis useita erilaisia kilpasukkia?
Täytyy huomenna taas herätä seuraan mukaan ja tsekata, miten ne täällä neuloo; normaalilta se viimeksi näytti minusta. Olen löytänyt täältä valloittavan värisiä lankoja ja aloin neuloa niistä ponchoa (joka tulee tarpeeseen, sillä asuntomme on melkoisen kylmä...). Täytyy pikapuoliin laittaa siitä kuvaa.